Klantenservice : 06 - 15 30 65 65

Wat is een IP Camera

Wilt u weten wat een IP camera nou eigenlijk is? Lees dan deze begrijpelijke uitleg van IP Cam-Winkel.

IP camera’s (een IP camera wordt ook wel een beveiligingscamera of bewakingscamera genoemd) maken gebruik van een internetverbinding. Daardoor is het mogelijk om beeld en geluid rechtstreeks te streamen en de beelden waar en wanneer u wilt te bekijken. Het enige dat u nodig heeft is een beveiligde internetverbinding en een apparaat waarop u de beelden kunt bekijken (bijvoorbeeld uw mobiele telefoon). IP camera’s geven scherpere beelden dan beelden van analoge camera’s. Het is dan ook niet voor niets dat een IP camera vaak boven een analoge camera wordt verkozen.

Voordelen Van Een IP Camera

Naast het scherpe beeld en het live kunnen bekijken van camerabeelden, zijn er nog meer voordelen als u voor camerabewaking met IP camera’s kiest. Zo wordt het beeld en geluid van de camera omgezet naar digitale data, waardoor u ze op gegevensdragers zoals SD-kaarten kunt opslaan.
Een ander groot voordeel is dat het met IP camera’s mogelijk is om de camera automatisch om te laten schakelen naar een ‘nachtmodus’ waardoor het camerabewakingssysteem ook ’s nachts goede kwaliteit beelden vastlegt. Niet iedere IP camera beschikt over deze functie. Vraag ons om advies indien u hier meer over wilt weten.

Tot slot kunnen IP camera’s aan allerlei software worden gekoppeld, waardoor u van nog meer voordelen kunt profiteren. Denk hierbij onder andere aan software om beweging mee te detecteren. U kunt uw camera zo instellen, dat wanneer de camera bewegingen waarneemt, de camerabeelden automatisch naar u en de alarmcentrale worden verstuurd. Een mooie techniek die u een veilig gevoel zal geven.
Wilt u ook een veilig gevoel? Vraag ons dan om professioneel advies over welke IP camera het beste bij uw situatie en wensen aansluit. Neem daarvoor contact met ons op. Wij helpen u graag!

There are no products